CARRARO 224 İLE KUZEY AVRUPA TURU

CARRARO 224 İLE KUZEY AVRUPA TURU

19 Nisan, 2018 14:04, Haberler by carraro 0 Yorum

CARRARO 224 İLE KUZEY AVRUPA TURU – Demir Selahattin Sertcan

CARRARO 224 İLE KUZEY AVRUPA TURU – Demir Selahattin Sertcan
 
(Almanya – Danimarka – İsveç – Norveç) TARİH: 05 – 29 Temmuz 2017
Hamburg ( Almanya) – Oslo ( Norveç) 22 gün – 1300 Km.
Hava sıcaklığı ortalaması gündüz; 12-18 derece , gece; 4-9 derece
Güneşli gün sayısı 11 gün – Yağmurlu gün sayısı 5 gün.
En uzun sürüş parkuru ; Yağmur altında 10 saatte 110 Km.
Bisiklet ağırlığı 16 Kg. Yük ; 26 Kg. sürücü ağırlığı 82 Kg. Toplam; 124 Kg.
Model; 2016 Carraro 224 – 3*8 vites – V fren – 28 jant – Aynakol 42x36x22 – Ruble 12×34
Lastik; Maraton Schawalbe 700×35

TUR GÜZERGAHINDAKİ ŞEHİRLER VE ANA YERLEŞİM YERLERİ; (Yüze yakın kasaba ve köy)
Almanya: Hamburg-Kiel-Lübeck-Laboe-Eckernförde-Lindhöft-Flensburg
Danimarka: Krusa-Grasten-donderborg-Fynshav-Bojden- Odense-Nyborg-Kopenhagen-Helsingör
İsveç: Malmö-Helsinborg-Kattarp-Bastad-Halmstad-Göteborg
Norveç: Oslo

Yukarıda bahsettiğim kısa bilgiler sonucunda böyle bir tura çıkmadan önce, yaptığım araştırma sonucunda en ekonomik ve güven veren basit, arıza yapmayacak bir bisiklet seçimi için bayağı zorlandım. Orta yaş (70) güvensizliği nedeniyle tereddütlerim vardı. Bir aylık bir araştırmadan sonra yerli yapım olduğunu öğrendiğim CARRARO bisikleti hakkında bilgi toplamaya çalıştığımda, çevremde pek kullanılmadığını gördüm. Avrupa menşei olan bisikletler revaçta olduğundan çevremdekilerin ‘’aman iyi bir bisikletle git rezil olursun diye tavsiyelerde bulunuyorlardı’’ menfi gözle baktıkları CARRARO’ dan bir tane kendime, bir tanede torunuma aldım. Aldığım bisikletlerin birisi 224 model V fren, diğeri 225 hidrolik frenli modeldi. Her ikisini de bir ay boyunca torunumla uzun turlarda ( 50 – 100 Km.lik ) test ettikten sonra 224 model ile tura çıkmaya karar verdim.

Bisiklete ilave ettiğim parçalar; Çamurluk, yük nedeniyle tek ayağı çıkararak çiftli ayak taktım, gidon biraz geniş olduğundan şehir içinde rahatlık için en küçük kelebek gidon taktım. Eşyalarım için arka bagaj kullandım, ön bagajı tercih etmedim şehir ve kasabalarda, feribotta, adalar arası tren geçişlerinde inerken ve binerken çok rahat ettim. Pedalları kilitli (MTB) hale getirdim, ancak şehir içlerinde ve yoğun trafikte pedal kallerini taktım. Bisikletimi Hamburg’ a giderken kendi karton paketine koydum. Dönüşte Oslo havaalanında kutu bulamayacağımdan eşyalarım ve bisikletim için çadır malzemesi diken bir dükkana en hafif malzemeden bir torba ( 240 gr.) diktirdim. Dönüşte bisikleti sökerek bu torbaya koydum ve uçağın kargosuna verdim. Seyahatim boyunca hemen hemen her gün 45-60 Km. arası yol yaptım, hiçbir şekilde en ufak bir arıza ve menfi durumla karşılaşmadım. Bir defasında yağmurda, bir defada fırtınalı bir sürüşte yorgunluktan iki defa düştüm. Ancak birisinde zincir atmıştı ki başıma gelen tek olay da buydu, kolayca takarak devam ettim. Gezerken ve bisikletimi park ettiğim hemen her yerde insanların gelip incelediğini ve beğendiğini gördüm. Danimarka’daki lastik hava kontrolünü yapan bisikletçi bisikletimi beğendiğini hemen satın alabileceğini ifade etti.
 

 
 

Turu tamamlayıp en son Oslo (Norveç ) havaalanına bisikletimle geldiğim de, iyi ki CARRARO 224 seçmişim diye düşündüm. CARRARO 224 ilk satın aldığımda kadrosunun görünüşü bana müthiş güven vermişti, CARRARO 224 benim seyahatimin güzel ve sorunsuz geçmesinde ki en büyük etkendi. CARRARO ‘yu yaratanlara teşekkürler…






 

Lütfen ikiden fazla bisiklet seçmeyin.